Drónos ügyintézés: egyszerű, akár az 1×1!

Digitális ügyintézés, földrajzi zónák, esetilégtér-igénylés – a drónozáshoz szükséges adminisztrációs folyamatok elsőre bonyolultnak tűnhetnek, ám a lényeg egyszerű: a szabálykövetés kulcs!

Aki drónozik – még ha csak hobbi szinten is –, tudja: köteles minden felszállás előtt a mydronespace applikáción keresztül bejelentkezni, és kijelölni a térképen azt a légteret, amelyet használni kíván. Az alkalmazásból pontosan láthatjuk, hogy a repülésre kiválasztott helyszín nem esik-e épp olyan légtérbe, ahol drónnal csak korlátozottan vagy egyáltalán nem lehet repülni – mert az adott helyszín például egy No Drone Zone.

A mydronespace üzemeltetője a légiforgalmi szolgáltatásokat nyújtó HungaroControl, ezért az applikáció csak a magyar légtérre vonatkozóan segít az ügyintézésben. Ha azonban épp külföldön szeretnénk drónozni, akkor az adott országban meglévő alkalmazást is le kell tölteni. Ausztriában például ezt Dronespace-nek hívják (és itt érhető el). Ez azt is jelenti, hogy – már hobbi szinten is – meg kell tanulni kezelni a külföldi alkalmazásokat és megismerni az ott használatban lévő légtérjelöléseket.

A kulcs az egységesítés

Az EASA-t sok kritika érte amiatt, hogy nem egységesítette ezeknek az applikációknak a jelöléseit. Ezért a nemrég kiadott AMC módosításban egy új és egységes színhasználatot vezettek be, amelyet minden tagállam applikációjában – így a mydronespace-ben is meg kell majd jeleníteni a jövőben.

A különböző – drónos szempontból nagyon is fontos – légtereket eltérő színekkel kell majd jelölni. Példaként a lett légteret színezte be az EASA az alábbiak szerint.

A térkép segít az ügyintézésbenSzínmagyarázat az ügyintézéshez

Mi is az a geofencing és hogyan működik?

Az persze nem újdonság, hogy vannak a drónok számára tiltott légterek. Annak betartása azonban, hogy oda tényleg ne repüljön be senki, komoly kihívás; amire leginkább műszaki megoldásokkal és az úgy nevezett geofencing (a „fence” angolul kerítést jelent) eszközével lehet reagálni. Ennek egyik eleme a fenti térképes jelölési szabályok szabványosítása és egységes digitális formátumban történő közzététele.

A másik eleme, hogy a nyílt kategóriában is használható C1, C2 és C3 osztályú drónokat a jövőben olyan eszközzel kell felszerelni, amely képes tárolni ezt a szabványosított digitális térképet, és egy láthatatlan földrajzi kerítést (geofencing) von az érintett területek és légterek köré – amin a drón nem hatol át. Ezért írja elő az uniós jogszabály, hogy a C1-C3 drónok megfelelőségértékelésénél kötelező egy külsős szervezet, úgynevezett bejelentett szervezet (NOBO) közreműködése, hiszen ez a funkció olyan repülésbiztonsági relevanciával bír, amelynél nem megengedhető, hogy azt a gyártó előzetes ellenőrzés nélkül dobja piacra.

Harmadik lehetőség, hogy a kritikus infrastruktúrák környékén elhelyezkedő légtereket fizikai védelemmel látják el, és különböző földi telepítésű védelmi rendszerekkel akadályozzák meg az arra tévedő drónok bejutását. Ez lehet egy olyan virtuális fal, amelyen nem tud áthatolni a drón (mert az irányításához szükséges jeleket a külső védelmi rendszer elnyomja), vagy akár alkalmazhatnak olyan eszközöket is, amelyek fizikailag semlegesítik a behatolni szándékozó eszközöket.

Ez a fajta szabványosítás tulajdonképpen a még abszolút jövő zenéjének tekinthető U-Space előszobájaként is felfogható, hiszen ez is egy komoly lépés az egységes európai drónhasználat felé vezető úton. Bár ahogy arról korábbi cikkünkben már volt szó, az osztályazonosító címkék (ide tartozik a C1-C3 osztály is) kötelező bevezetése csak 2024. január 1-től várható – a térképek egységesítése a piacon jelenleg elérhető drónok esetében is kiemelten fontos, a felhasználást segítő fejlemény.

A szabályos ügyintézés a drónozás alapja

A szabály az bizony szabály

A térképek és az új, egységes megoldások mind egyértelműen a nagyobb fokú szabálykövetést és a könnyebb ellenőrizhetőséget szolgálják. Fontos azt tudatosítani, hogy a hatóságok egyre nagyobb intenzitással fogják ellenőrizni a szabályszerű drónozást, hiszen az ebben a cikkben említett műszaki megoldások az ő munkájukat is lényegesen megkönnyítik és gyorsabbá, hatékonyabbá teszik. Már csak ezen okból kifolyólag is érdemes tehát szabályosan repülni.

Az ABZ Drone-nál a Magyarországon elérhető legprofibb szakembergárdával biztosítjuk a jogszabályokban meghatározott ügyintézés teljes körű menedzsmentjét. Legyen szó eseti légtér igényléséről, speciális műveleti engedélyről vagy könnyű UAS-üzembentartói tanúsítványról, szakembereink állnak rendelkezésre!