Együtt lép be a precíziós mezőgazdaság piacára a Yuneec és a DB2 Vision

Két fontos esemény is történt Yuneec európai kirendeltségénél az utóbbi hetekben. Végre hivatalosan is bemutatták a sikeres H520 utódját, a H520E-t, illetve bejelentették, hogy partnerségre lépnek a holland multi-, és hiperspektrális kamerákat fejlesztő DB2 Vision nevű céggel.

A távérzékelési technológia kifejezetten aktuális és fontos témának számít a mezőgazdaságban. Több, mint tíz éve nyilvánvalóvá vált, hogy hatalmas potenciál és távlat rejlik a technológiában, azonban a magas költségek és a bonyolult munkafolyamatok egészen eddig lassították a széles körű elterjedését.

A drónokra szerelhető multi-, és hiperspektrális kamerák képesek hajszálpontosan jelezni a növényállományban megjelenő betegségeket, tápanyaghiányt és számos egyéb fontos faktort még mielőtt azok szemmel láthatóvá válnának. Így megelőzhetőek a komolyabb hozamveszteséggel járó folyamatok. Sokak szerint az 1950-es évek gépesítési hulláma óta ez lesz legnagyobb technológiai ugrás a mezőgazdaságban.

Dieter Kuesel, a Yuneec Europe üzletfejlesztője szerint a Yuneec és a DB2 egyesülése nem csak egy következő generációs multispektrális kamera drónos integrálását jelenti, hanem egy új standard jött létre a megfizethető multispektrális növényállomány-elemzés terén. A 2350 eurós árával a Yuneec integrált megoldása a piac legjobb ajánlata. A csomag tartalmazza a multispektrális kamerát, az Adpat-2-Light szenzort és a H520 vagy H520E számára speciálisan kialakított rögzítő modult.

Legfontosabb jellemzők:

  • Nagy felbontású Duálspektrum-szűrős szenzor egy optikai út, 4 keskenysáv az RGB-NIR spektrumon, 4.1 Megapixel (1.02MP tömörítettlen RAW sávonként). Összesen 4 különböző spektrumú, de tökéletesen azonos körülmények között készült kép minden exponálásonként.
  • Teljes képkalibrálás a DB2 Adapt-2-Light® R-G-B-NIR besugárzás szenzorral
  • Gyors képkészítési gyakoriság, akár 1,5 kép másodpercenként
  • Beépített IMU, GPS, iránytű és barométer a precíz lokalizáláshoz
  • Tökéletes kompatibilitás a népszerűbb képfeldolgozó szoftverekkel (Pix4D Fields and Pix4D Mapper, Agisoft Photoscan / Metashape)
  • Beépített tölthető akkumulátor
  • Cserélhető fókusztávolságú objektív a különböző felhasználási igényeknek megfelelően
  • Csupán 159gr objektívvel, akkumulátorral és az Adapt-2-Light, illetve GPS szenzorral együtt
  • Egyedi rögzítőmodul H520 and H520E gépekre