Februári permetező drónpilóta képzés

Februári képzésünk is lezajlott

Újabb 4 drónpilóta mondhatja el magáról, hogy rendelkezik a szükséges alapokkal ahhoz, hogy a mezőgazdaság területén, kifejezetten ipari drónokkal képes biztonságosan repülni. Azért is fogalmazok így, mert szakmaiatlan lenne azt állítani, hogy 5 nap (40 óra) oktatás után már nem érhetik őket meglepetések. Természetesen folyamatos gyakorlat szükséges ahhoz, hogy rutinszerűvé váljon az ipari gépek kezelése.

A limitált (maximum 4 fő) létszám és a 2-3 oktató lehetővé teszi, hogy megfelelő időt szenteljünk a résztvevők tanítására, legyen szó elméleti vagy gyakorlati feladatokról.

 

Nézzük meg hogy számukra mit is tartalmazott ez az 5 nap?!

Első napot a bemutató termünkben töltöttük, ahol a délelőtti szekcióban a jelenlegi szabályozásról, repülési etikáról és a légtérhasználatról esett szó. Délután általánosságban megismerhették a különböző drón típusokat, felépítésüket, működési elveit. Már ezen a délutánon találkozhattak  a Hercules 20 ipari drónnal, mely nagyban eltér a kisebb, hobby célú vagy fotózásra, kamerázásra használt drónoktól.

A második napot Szentendrén töltöttük terepen, ahol a gyakorlati alapokat is elsajátíthatták. Itt fontos kiemelni, hogy már azokat a gyakorlatokat végezték, amik előkészítették őket a ”nagy tesók” kezelésére. Az időnk szerencsére napsütéses volt, de az erős széllökések állítottak némi akadályt tanulóinknak.

Az ipari drónok sajátosságait már másnap jegyzetelték szorgosan, hogy elméletben már átfogó képet kapjanak a működésükről, és a működtetésükhöz használt szoftverekről is.

Csütörtökön végül kegyes volt velünk a sors, mert a csodálatos napsütés és ezzel együtt gyenge szél mellett könnyedén kezelték az ipari ”bestiát”. A nap második felében életszerű szituációkon keresztül tovább mélyítették a tudásukat, így sötétedésre elmondhatták magukról, hogy megismerték a teljes folyamatot.

Azért az utolsó nap sem telt el új információk nélkül. A repülések szigorú adminisztrációját, valamint az önálló használatról is esett szó. A fennmaradó kérdések megválaszolása után pedig már nem volt más hátra, mint a kitartó munkájuk gyümölcsét szimbolizáló oklevelek átadása. A jövőre sok sikert kívánunk nekik ennek a kiváló technológiának az eredményes használatához, és ne felejtsékek, hogy „Gyakorlat teszi a mestert”.