Földmérés madártávlatból

Földmérés madártávlatból

Ha egy adott területet igazán jól meg szeretnénk ismerni a magasból kell szemlélnünk azt, ezért álltak a tábornokok és hadvezérek hegycsúcsokra a csaták alatt, és ezért használunk térképeket a gyors tájékozódáshoz. Ahogy egy labirintus útvonalai egyértelművé vállnak felülnézetből, úgy a termőföldek vonalai és határai is átláthatóbbak lesznek a drónok segítségével.

A drónos földmérés előnyei a hagyományos megoldásokhoz képest

A számos előny közül talán a felméréssel töltött idő a legszembetűnőbb. Míg a földről végzett felméréseknél az egész terület körbejárása, és az eszközök folyamatos kalibrálása szükséges, addig a drónok percek alatt képesek nagykiterjedésű területek analizálására, a nagyfelbontású kameráknak köszönhetően. A magasból nem csak a terület határai, hanem a bent elhelyezkedő objektumok és akadályok is jól felmérhetőek. Az előzetes egyeztetés után a felmérést végző szakemberek nem szorulnak folyamatos kíséretre, hiszen sem a területek berepülése, sem a drón irányítása nem helyhez kötött, és a legnehezebben megközelíthető belvizes területek rögzítése sem jelent akadályt. A drónnal végzett területmérés nem csak átláthatóbb, de pontosabb is a hagyományos módszereknél. A felmérések 5 centiméter alatti abszolút pontossággal rendelkeznek, amely megfelel a geodézia követelményeinek.  Az ABZ Drone kollégái által végzett felméréseket minden esetben hivatásos földmérő akkreditálja, valamint egy kétdimenziós ortofotót és egy a precíziós elemzések során használható, centiméteres pontosságú SHAPE fájlt is biztosítunk, szintén a teljes területről.

Hogyan hasznosítható egy drónos földmérés?

A területmérések egyik leggyakoribb felhasználási területe a pályázati anyagok összeállítása. Ezek közül is kiemelkednek az AKG és az ÖKO pályázatok, melyek során a gazdáknak pontos mérési jegyzőkönyvet kell csatolniuk, ez könnyen és gyorsan elkészíthető az ipari drónok segítségével. A pontos területmérések szintén hasznosak lehetnek területvisszavételeknél, és osztatlan közös tulajdonok kimérésénél. A későbbi munkálatok elvégzése is felgyorsítható, hiszen az átművelések ellenőrzésénél, a multispektrális felmérések elvégzésénél és az öntöző rendszerek, vagy más gazdasági épületek tervezésénél is felhasználhatjuk őket.

 

Hogyan történik egy drónos földmérés?

A megrendelő egy ingyenes konzultáción ismerteti az igényeit, melyek alapján munkatársaink konkretizálják a szükséges méréseket. A terület felmérése és az egyedi ajánlat elkészítése után megigénylik a szükséges dokumentumukat és kérelmeket. A papírmunka elkészítése után megtörténik a terület hatályos jogszabályoknak és előírásoknak megfelelő berepülése és az ortofotók elkészítése. Végül a hivatásos földmérő elkészíti a SHAPE fájlt, a földmérési jegyzőkönyvet és igény esetén kijelöli a telekhatárokat. A megrendelőhöz megérkezett kész dokumentumok azonnal felhasználhatóak.

Felkeltettük az érdeklődésedet, vagy kérdésed van? Kérj ingyenes konzultációt és személyreszabott árajánlatot!