Itt gyorsan és érthetően megtanulhatod az ipari drónozás csínját-bínját

Szeretnél drónnal repülni, de még nem tudod, hogy melyiket válaszd? Nem ismered a jogszabályokat és egyébként is jó lenne megtanulni a reptetést anélkül, hogy komolyabb anyagi kárt okoznál? Nem kell aggódnod, segítünk a megoldásban!

 

Egy korábban közzétett statisztika szerint az elkövetkezendő két évtizedben az ipari drónok piaca a vártnál gyorsabban fog növekedni, sőt, 2023-ig a mostaninál háromszor nagyobbra duzzad. Ez érthető, hiszen a drónok nem csak hatékonyak, hanem olcsóbban, gyorsabban és – ami a legfontosabb – biztonságosabban is képesek olyan feladatok elvégzésére, amihez egyébként szakképzett munkaerőre lenne szükség. Tehát egyre többen használják majd ezeket az eszközöket, amelyekkel nemcsak pénzt spórolhatunk, hanem tovább bővíthetjük cégünk technikai felszereltségét is. Mielőtt azonban belevágunk egy nagyobb beruházásba, érdemes alaposan megismernünk ezeknek a légi eszközöknek a felépítését, használatuk jogi korlátait, és működésük pontos lépéseit. Bár sokan gondolják, hogy az internet keresztül minden megtanulható, mi mégis azt javasoljuk, ha drónokról van szó, vegyük komolyan. Ezen a területen nem játszadozhatunk.

 

De miért fontos, hogy elvégezzünk egy drónpilóta képzést?

 

Ma már egyre általánosabb látvány egy-egy drón a levegőben. De a legtöbben például azt sem tudjuk, hogy milyen jogi szabályozása van ennek a tevékenységnek hazánkban, arról nem is beszélve, hogy az igazán hatásos képek és videók elkészítéséhez rengeteg gyakorlásra és nem kevés technikai tudásra is szükség van. Az ABZ Drone által kínált Ipari drónpilóta képzésen a résztvevők általános és átfogó képet kapnak ezen eszközök profi használatáról, arról, hogy milyen területeken érdemes befektetni, hogyan lehet elindulni. Egy ilyen oktatáson rengeteg területet, fontos témát érintenek (beszélnek például a drónok megfelelő használatról, a szoftverekről, a drónozás jogi hátteréről.) A tanfolyam célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a biztonságos drónhasználattal kapcsolatos alapvető műszaki, alkalmazástechnikai és jogi ismereteket, amelyek kiterjednek az eszközök építésére, fejlesztésére, üzemeltetésére és forgalmazására is. A képzés hasznos lehet minden olyan érdeklődőnek, aki már rendelkezik drónnal, vagy azt beszerezni szándékozik, és felelősséggel kívánja használni ezeket a nem mindennapi eszközöket. Szintén nagy segítség lehet azon résztvevők számára, akik drónnal szeretnének szolgáltatni a piacon, de még nem találtak rá a konkrét és jövedelmező piaci szegmensre.

 

 

Hogyan épül fel maga a képzés?

 

A résztvevők elméleti képzést kapnak, majd jöhet a gyakorlat. A gyakorlati oktatás életszerű terepviszonyok között történik az ABZ Drone 10 hektáros, pomázi tesztpályáján. A gyakorlathoz a drónok természetesen biztosít vannak, így nem kell saját géppel rendelkezni. Az oktatáson többek között az alábbi ipari gépek kerülnek bemutatásra: Dronevolt Hercules 20 (nagy teherbírású, ipari és permetező drón), Dronevolt Hercules 10 (ipari tető- és napelemtakarító drón), Altura Zenith ATX8 (a világ egyik legstrapabíróbb ipari drónja), Pensar kamera (az első drónra szerelhető AI kamera), YUNEEC H520 (ipari drón, cserélhető payloaddal egy hobbi drón áráért).

 

Tehát:

 

1. nap: Elméleti oktatás és vizsga

2. nap: Gyakorlati képzés és vizsga

3. nap: Drónpilóta oklevél és igazolvány

 

Mivel kapok többet, mint más drónpilóta képzésen?

 

Az ABZ Drone által kínált Ipari drónpilóta képzésen a piac legszélesebb ipari drónkínálatát ismerheted meg a világ legismertebb dróngyártóitól: Dronevolt, Yuneec, Aerialtronics. Objektív szempontok alapján kaphatsz teljes képet a gépekről, hiszen fontos, hogy később a számodra a legkedvezőbb opciót válaszd. Az oktatók (Keczer Máté, UAV Műveleti Igazgató, Ludvigh Károly, Szerviz és műszaki igazgató és Török Zoltán, Nemzetközi drónpilóta) a legfelkészültebb drónpilóták között vannak. Korábban megszerzett szakmai tapasztalatuk is erősen kötődik a repüléshez és a repülőmérnöki tevékenységhez. Ráadásul az ABZ Drone saját szervizszolgáltatásának köszönhetően a szakértők nem csak elméletben, hanem mechanikai szinten is értik a drónok világát. A csapat által felépített oktatási anyag több éves piaci gyakorlati tapasztalaton alapul. Szóval, ha jelentkezel, igazi profikkal találkozhatsz, akik hosszú ideje ismerik a drónozás minden fontos és hasznos részletét.

 

Az általános drón alapismeretek és jogszabály ismeretek mellett megismerkedhetsz többek között különböző ipari megoldásokkal, például:

  • mezőgazdasági permetezés
  • tető és épülettakarítás
  • villamos vezeték ellenőrzés
  • távközlési tornyok ellenőrzése
  • hőkamerás feltérképezés
  • területmérés
  • multispektrális feltérképezés
  • mesterséges intelligenciával rendelkező kamerával arc, rendszám vagy egyéb tárgyak felismerése
  • LIDAR rendszerrel történő 3D modellezés

Ha az olvasottak alapján szívesen belevágnál a képzésbe, akkor kattints és ismerd meg az oktatást részletesebben.