Még tovább használhatók az osztályazonosító nélküli drónok

2022. március 15-ikén jelent meg a Bizottság (EU) 2022/425 végrehajtási rendelete, amely további egy év haladékot adott a gyártóinak arra, hogy felkészüljenek az osztályazonosító címkével ellátott drónok piacra dobására. Csak 2024. január 1. napjától lesz kötelező az új dróntípusokat C0-C6-ig terjedő osztályazonosító címkék valamelyikével ellátni a nyílt kategóriában (C0-C4) illetve a sztenderd forgatókönyvek esetében (C5-C6). Utóbbi forgatókönyvek bevezetése is tovább csúszik, igaz ott csak egy hónapos extrahaladékot kaptak a tagállamok. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyílt kategóriában jelenleg érvényes szabályok nem 2022. december 31-ig, hanem 2023. december 31-ig maradnak meg. Az osztályazonosító címkével nem rendelkező drónok esetében az A1 alkategóriában a felszállótömeg az 500 grammot, az A2-ben pedig a 2 kg-ot nem érheti el. Továbbá még szűk két évig él az A2 alkategória azon szabálya, miszerint legalább 50 méteres távolságot kell tartani a kívülállóktól, feltéve, hogy a repülési magasság sem haladja meg az ötven métert. (Nagyobb repülési magasság esetén az 1:1 szabály szerint a repülési magasságnak megfelelő távolságot kell tartani.) 

Az A3 alkategóriában a megszokott módon 25 kg alatt kell tartani a felszállótömeget.A halasztásnak köszönhetően csak 2024. január 1-től lép hatályba az a szabály, hogy –osztályazonosító címke nélkül – csak a 250 grammnál könnyebb drónok számára lesz nyitott az A1 alkategória, minden más drón pedig automatikusan az A3 alkategóriába kerül és az A2 alkategória ezen drónok számára megszűnik, illetve kizárólag műveleti engedély vagy LUC birtokában lesz elvégezhető ide tartozó művelet.