MicaSense RedEdge-P: a még magasabb színvonalú kutatásokhoz

 

A MicaSense a sokak által kedvelt RedEdge-MX után egy még magasabb teljesítményű kamerát vezet be a piacra, a RedEdge-P-t. 

Egyre több kutatónak van szüksége egy magasabb felbontású, jobb teljesítményű kamerára, hogy még összetettebb elemzések végzéséhez. Ezért is jött létre a  RedEdge-P, ami utódjához képest kétszer olyan felbontású kép rögzítésére képes. 

Pankromatikus érzékelővel szerelték fel, aminek köszönhetően a térbeli felbontást tudták növelni. Ezt a technikát korábban a műholdaknál használták és most sikerült a drónokba átültetni. 

A példátlan térbeli felbontás képessége mellett, a rögzítési sebesség is megduplázódott. A CFexpress memóriakártyának köszönhetően már másodpercenként 2 kép rögzítésére képes. A megnövelt rögzítési sebesség a valóságban annyit jelent, hogy a felhasználók drónjaikkal nagyobb sebességgel járhatnak be nagyobb területeket, vagy alacsonyabb magasságban térképezhetnek fel, sokkal gyorsabban tartományokat.  Az alacsony magasságban történő felvételkészítés különösen kedvező adatgyűjtést biztosít, ugyanis elősegíti a maximális felbontás kihasználását. 

A RedEdge – MX továbbra is elérhető és megbízható belépő termék marad, a RedEdge-P nem váltja fel, ugyanakkor lehetőséget biztosít a kutatóknak egy még magasabb színvonal elérésére.