MVÜK bemutató

ABZ_Drone_Weboldal_kiemelt_kep_1200x627

2019.10.21-én az MVÜK-val közös szervezésben drónbemutatót tartottunk Szentendrén.

A napot a Múzeum Cukrászdában indítottuk, ahol Török Gyula ügyvezetőnk pár dián bemutatta, hogy hogy is áll hazánkban a dróntechnológia, milyen területeken lehet felhasználni, és hogyan reflektál megannyi, egyes ágazatokat érintő problémára. Az eseményen több iparág kiemelt képviselője volt jelen, és természetesen mindenkit a saját területén történő alkalmazás érdekelt a legjobban. Jelen volt takarítószer gyártó cég tulajdonosa, személy és vagyonvédelem területén tevékenykedő cég ügyvezetője, de csomagszállításban jártas vállalkozó is szerepelt a résztvevők listáján. A délelőtti ismerkedést követően a drónok működését tesztpályánkon is bemutattuk. Kiérkezést követően először a drónok használatához szükséges szállítójárművet és egyéb kiegészítőket mutattunk be, melyek használatával egyszerűbbé és biztonságosabbá lehet tenni az új technológiát.

Ezt követően az ABZ drón munkatársai főleg műszaki oldalról mutatták be a drónokat és azok használatát. Nemsokára elérkezett a nap csúcspontja, amikor is repülés közben is megtekinthették a 35 kg felszálló tömegű pilóta nélküli légi járművet. A leszállást követően – amikor a látogatóknak visszaállt a lélegzete – újabb kérdéssor özönlött kollégáink felé, és persze ahogy az ilyenkor szokott lenni már indult is a „brain storming”, hogy ki mire használná?!

Végezetül tapasztalt pilótáink felügyelete mellett a vendégek egy kisebb drónon kipróbálhatták a gép manuális irányítását.

Látogatóink rengeteg új gondolattal és céllal távoztak, mi pedig további megerősítést kaptunk abban, hogy a takarítóiparban, logisztikában, valamint a személy és vagyonvédelemben is hiánypótló megoldást jelent a technológia.