Új tulajdonossal bővült az ABZ Drone

A Szekeres István által tulajdonolt MIB Invest Group jelentős részesedést vásárolt cégünkben, az Agrobot Kft.-ben.

Tőkebefektetőként és szakmai befektetőként csatlakozott az ABZ Drone-hoz Szekeres István, a MIB Invest Group tulajdonosa. A befektető a hazai agrárium meghatározó szereplője, több hazai és nemzetközi beruházás kötődik a nevéhez, mezőgazdasági és egyéb területeken. Az új tulajdonos bevonásával tovább erősödik cégünk agráriumban és a hazai, illetve a nemzetközi drónpiacon betöltött szerepe. Ezáltal az ABZ Drone országos szolgáltatói hálózata tovább bővül, és a növekvő raktárkészlettel az azonnali vevőkiszolgálást is meg tudjuk valósítani.

2019-es piacra lépésünket megelőzően alapítóink három évig kutatták az ipari drónok hazai és nemzetközi felhasználhatóságát, mely során főként az agráriumban és az építőiparban szerzett tapasztalataikra építve kezdtük meg működésünket. Indulásunk évében már több mint 170 millió forintos árbevételt realizáltunk. Fő küldetésünk a drónok és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek bevezetése a magyar piacra, amivel hozzájárulunk a magyar gazdák és vállalkozók versenyképességének növeléséhez. Stratégiai megállapodások keretében együttműködünk a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, illetve a Magyarországi Drón Koalíció alapító tagjaként is az ipari és mezőgazdasági dróntechnológiák bevezetésén, népszerűsítésén dolgozunk.

A megújult tulajdonosi kör közös célként tekint a további stratégiai együttműködések kialakítására: egyetemekkel, nemzetközi nagyvállalatokkal, szakmai kutató-fejlesztő szervezetekkel kötött kooperáció révén kívánjuk elérni mind hazai, mind európai viszonylatban az innovatív technológiák mielőbbi elterjedését.