A2 vizsgafelkészítő képzés

Készülj fel velünk az A2 vizsgára!

Szeretnéd elvégezni az A2 vizsgafelkészítő képzést, hogy utána megszerezhesd a hivatalos A2 jogosítványt, és speciális körülmények között is használhasd a drónjaidat?

Akkor tarts velünk!

Kinek ajánljuk?

Neked,

 • ha már rendelkezel A1/A3 drónpilóta jogosítvánnyal
 • ha lakott területen is szeretnél fotósként/videósként új látószögeket felfedezni
 • ha az építőipari kivitelezés során egy modern és precíz technológiával dolgoznál
 • ha közúthoz közeli mezőgazdasági terület felett repülnél
 • ha szeretnél megismerkedni alapszinten a repülésmeteorológiával

  A képzésről általánosan:

  • Időpont: kötetlen
  • Részvétel módja: online*
  • Időtartama: 2 óra 8 perc
  • Online A2 tesztvizsga a képzés végén
  • A képzés díja: 30.000 Ft + Áfa
  • Olyan felkészítő anyagot küldünk neked amit otthonod kényelméből egymás után akár többször is meg tudsz nézni.
  • A videó 2 hétig tekinthető meg

   

  *A videó letöltése, megosztása vagy bárminemű másolása tilos és jogi következményeket von maga után. Felhívjuk figyelmét, hogy a beágyazott videót tartalmazó oldalon IP címét, a látogatás idejét és a webböngésző típusát biztonsági okokból naplózzuk.

  A képzés tematikája

  A képzés három fő egységet ölel fel

  • Meteorológiai alapismeretek
  • UAS ismeretek
  • Földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentése

  1. Bemutatkozás, alapfogalmak

  Minden tanfolyam akkor igazán eredményes, ha az alapoktól kezdődik. Elsőként ezért is mutatjuk be a drónokhoz kapcsolódó terminológiát, rendeleteket, legfontosabb nemzetközi szervezeteket és a műveleti kategóriák lebontását is.

  2. Meteorológiai ismeretek

   A légijárművek fokozottan ki vannak téve az időjárásnak, ezért is fontos, hogy mindent ismerjünk és felkészülten tudjuk kezelni a természetben jelentkező különböző meteorológiai helyzeteket. A képzés magában foglalja a légkör összetételét és anyagait, veszélyes meteorológiai elemeket, a széllel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az széliránnyal és szélsebességgel kapcsolatban, valamint a ciklonok és frontok hatásainak bemutatását.

  3. UAS általános ismeretek

  Az általános UAS ismeretek mellett a tananyagból megismeritek a UA típusait, felhasználási formáit és céljait, hogy milyen zajhatásokkal jár, mennyi terhet képes megemelni, a hatótávolságát és ennek befolyásolási lehetőségeit. Részletesebben megismeritek az UA akkumlátorok típusait és paramétereit.

  4. Földi kockázat csökkentése

  A videóban megismeritek, hogyan vagytok képesek az operatív és technikai kockázat csökkentésére. Megismeritek mit is jelent a drónok tekintetében a kockázat, milyen navigációs problémák léphetnek fel, milyen akadályokba ütközhetünk, ha víz felett repülünk, hogyan küszöböljük ki a távolságbecslésben bekövetkező hibákat és, hogy hogyan épül fel egy helyzetértékelés.

  +1.  A tanfolyam után egy ellenőrzőteszten tudsz gyakorolni a vizsgára 

  Videós tananyagunk és az online A2 tesztvizsgánk elvégzése után magabiztosan tudod letenni az A2-es vizsgát és engedélyed lesz bizonyos feltételek mellett lakott területen, közutak mellett akár 4 kilogrammos drónok vezetésére.

  A vizsgára az alábbi elérhetőségeken keresztül tudsz jelentkezni:
  kepzes@kti.hu
  +36 (1) 4644411

  Jelentkezz most!

  Az A2 kiegészítő drónpilóta vizsgáról

  Az A2 vizsgával rendelkező drónpilóták a 2021. január 1-jén életbe lépő EU) 2019/947 végrehajtási rendelet mellékletének UAS.OPEN.020 4. b) pontja alapján bizonyos feltételek betartásával jogosultak a C2 besorolású drónok kezelésére. A C2 kategóriába azok a pilóta nélküli légijárművek tartoznak melyek maximális felszálló tömege 900 gramm és 4 kilogramm között van. A megkötések közé tartozik, hogy a drónnak horizontálisan legalább 30 méteres távolságot kell tartania minden külső személytől, illetve nem emelkedhet 120 méteres föld feletti magasság fölé.

  <