Ipari felhasználás

Gyors és egyszerű munkavégzés

Felhasználási területek

Egy újabb ipari forradalom az ipari drónok megjelenése. Ezek a technológiák alapjaiban változtatják meg az adatgyűjtést és az adatfelhasználást. A drónok megjelenése és terjedése lehetővé teszi, hogy nehezen elvégezhető időigényes feladatok gyorsan és egyszerűen végezhetőek legyenek.

Filmipar

A drónok talán legismertebb felhasználási területe a filmezés, de az általunk forgalmazott drónok és kamerák nem arra valók, hogy esküvőket vagy a családot videózzunk, esetleg selfie-ket készítsünk.
A 20 kg-os teherbírásnak köszönhetően lényegében bármelyik Arri vagy RED kamera tetszőleges objektívvel és fókuszpuller elektronikával együtt is szállítható. A tökéletesen megkomponált kameramozgásokat a 3 tengelyes gimbal és a két operátoros vezérlés biztosítja.

Szolgáltatóipar

A szolgáltatóipar talán legnagyobb lehetősége a drón technológia, hiszen nehezen végezhető feladatok válnak könnyűvé és egyszerre vonzóvá is a munkaerő számára. Az ipari drónjaink mindegyike jelenthet megoldást a szolgáltató szektor szereplői részére:

 • Ipari takarító drónok
 • Tető- és felülettisztító drónok
 • Nagy teherbírású drónok
 • Kamerával vagy más képalkotó eszközzel szerelt drónok
 • Csőrendszer vizsgáló drónok
 • Biztosítási kárfelmérő drónok
Energiaipar és telekommunikáció

Az energiaipar legfontosabb részei a termelési központok és a hálózatok. Ezek ellenőrzése, a humán munkaerő kiváltása a veszélyes feladatokról, illetve a költségek folyamatos csökkentése a legfőbb kihívás. A drónok és a rájuk szerelhető különböző kamerák, szenzorok képesek szinte bármilyen körülmény között a feladatok gyors, precíz és pontos ellátására.

Milyen feladatokra alkalmas a drón?

Építőipar

Az építőipar legnagyobb segítsége a drón technológia. A drónakkal képesek vagyunk nagyon bonyolult drága feladatokat kiváltani.

Milyen feladatokra alkalmas a drón?

Energiaipar és telekommunikáció

Napelem és napelemparkok vizsgálata

A nagyfelbontású RGB kamerával és hőkamerával szerelt drónjaink számára nem akadály semmilyen tető vagy napelempark feltérképezése. A drónok által gyűjtött adatok pedig feldolgozás után azonnal hasznosíthatók melynek eredményeképpen növelhető a termelés hatékonysága és meghatározahtók a szükséges beavatkozások pontos területei.

Olaj és gázvezeték ellenőrzés

A csővezetékek ellenőrzése nagyon fontos feladat,de sok esetben ütközhet nehézségekbe a területi és domborzati adottságok miatt így a levegőből való ellenőrzés lényegesen egyszerűbb gyorsabb és olcsóbb. Drónjainkkal,kameráinkkal és a mesterséges intellegenciával nincs lehetetlen feladat.

Szélerőművek, szélturbinák ellenőrzése

Az állagmegóvás és hibák feltárása szempontjából kiemelkedően fontos a szélturbinák ellenőrzése. De magasban végzett munka kockázatos és drága. Drónjainkkal és akár 30X-os optikai zoommal rendelkező kameráinkkal az ellenőrzés és a megközelítés nem jelent problémát és nehéz feladatot sem többé.

Magas feszültségű vezetékek vizsgálata

Magasban végezhető nagy területen elterülő veszélyes munka ez. De nem a drónoknak. Drónjainkkal és speciális kameráinkkal könnyen és gyorsan elvégezhető feladattá válik ez is. Ip55 tanusítvánnyal rendelkező drónunkat nem zavarja meg az interferncia sem speciális erre a célra kifejlesztett kameránkkal pedig a hibák már akkor is feltárhatók mikor még az emberi szem számára láthatatlanok.

Telekommunikáció

Az állagmegóvás és hibák feltárása szempontjából kiemelkedően fontos az antennák ellenőrzése. De magasban végzett munka kockázatos és drága. Drónjainkkal és akár 30X-os optikai zoommal rendelkező kameráinkkal az ellenőrzés és a megközelítés nem jelent problémát és nehéz feladatot sem többé.

Építőipar

Területmérés, domborzati térkép készítése

A drónok képesek centiméter pontosságú felmérést készíteni legyen szó bármilyen épületről vagy területről. Majd ezt különböző szoftverekkel feldolgozva pontos terveket kapunk töredék idő alatt.

3 dimenziós épületmodellezés

Drónok képeket készítenek a levegőből,majd ezt egy szoftver a drón által megadott pontokból 3 dimenziós modellt készít, így az építés folyamán összehasonlítható az előrehaladás az eredeti tervekkel. Így folyamatosan ellenőrízhető és korrigálhatóvá válik a teljes folyamat és az ütemterv megvalósulása is könnyen ellenőrizhetővé válik.

Feladat ellenőrzés

A drónok segítségével akár folyamatosan nyomonkövethető a teljes építési terület és vele együtt ellenőrizhetjük a munkatársak és az alvállalkozók munkáit is. Mesterséges intelligenciával rendelkező kameránkkal pedig bármit képesek vagyunk szemmel tartani, és a legapróbb hibát is jelezni az építkezés során.Illetve könnyen és gyorsan ellenőrizhetjük a tetőn zajló munkákat és a tető állapotát is.

Hőtérképek készítése

Az epület hőtérképezése nem csak azért fontos,mert minden energetikai tanusítványba szükség van rá, hanem azért is,hogy megfigyelhessük,hogy az épület szigetelése mindenhol megfelelően lett-e felépítve. Ebben nyújtanak nagy segítséget a hőkamerával szerelt eszközeink melyek segítségével töredék idő alatt végezhető el egy épület hőtérkép készítése akár nagy magasságban is.

Előnyei a használatnak

Gyors és költséghatékony

Gyors és költséghatékony

Nagy kockázattal járó feladatok kiváltása

Nagy kockázattal járó feladatok kiváltása

Nagy területek gyorsan ellenőrizhetők és feltérképezhetők

Nagy területek gyorsan ellenőrizhetők és feltérképezhetők

Csökkenthető az emberi hibafaktor és munkaerőigény

Csökkenthető az emberi hibafaktor és munkaerőigény

Építkezési terület bejárás

Régen és most

Használható drónjaink

 • Typhoon H3

  Typhoon H3 drón ION L1 Pro kamerával a Leica fotóminőséget az égbe emelte. A H3 kifejezetten azoknak a fotográfusoknak és videográfusoknak készült, akik szeretnék új nézőpontból látni a világot. A kiváló minőségű anyaghasználat, a változatos repülési funkciók, az 1 hüvelykes CMOS szenzor olyan rendszert alkot, mellyel minden fotós kiélheti a kreatív vágyait.

 • Typhoon H Plus 1” kamerával

  A YUNEEC Typhoon H Plus első osztályú képminőséget, kiemelkedő megbízhatóságot és olyan automata repülési módokat kínál, mely minden fotós álma. 1 hüvelykes, 4K kamerával, PX4 alapú repülésvezérlővel, különböző repülési módokkal – beleértve a „Follow Me”, „POI” (Point of Interest), „CCC” (Curve Cable Cam) – rendelkezik.

Miért válasszon minket?

Európai engedélyek

Szakértői szerviz és oktatás

Biztonságos rendszer

Egyedi hardver és szoftver

Érdekli?

Önnél is hasznos lehet egy drón bevetése?
Kérjen részletesebb tájékoztatást kollégáinktól, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!

Érdeklődés küldése »
<