Mezőgazdaság

Drónok a precíziós gazdálkodásban

Felhasználási területek

A precíziós gazdálkodás már nem egy válaszható lehetőség, hanem az egyetlen módja a hosszú távú sikernek és fennmaradásnak. A precíziós gazdálkodás leghatékonyabb eszközei a mezőgazdasági drónok.

ABZ Drone - permetező drónpilóta képzés
Drónos permetezés
 • Akár 90%-kal alacsonyabb működési költség és víz felhasználás.
 • Csökkenő vegyszer felhasználás 30-90%.
 • Nincs taposási veszteség.
 • Foltkezelési lehetőségek.
Drónos feltérképezés
 • Multispektrális elemzések: stressz térkép készítés, nitrogén ellátottság, klorofil tartalom, kijuttatási térkép, talaj elemzés.
 • Gyomok, fertőzések detektálása pontos koordinátákat tartalmazó térképen jelöléssel, mely alapja egy foltkezeléses vagy szakaszolható kijuttatásnak.
 • Tőszámlálás, hozambecslés nagy pontossággal a teljes gazdaságra, ahogyan még sosem látta.
 • Víznyomás, vihar-, és vadkár felmérés a levegőből. Sok olyan kár is detektálható, amely a földről nem látszik (így igényelhető kártérítés).
 • Adatszolgáltatás: Egy profi gazdaság legfőbb értéke az adat. 5 kamerás multispektrális rendszerünkkel minden olyan adatot a rendelkezésére bocsátunk, ami a precíziós gazdálkodáshoz szükséges.

2019-ben több alkalommal jártunk a Sauska Tokaji szőlőbirtokán, ahol többféle kísérletet végeztünk el Czemiczki István szőlészeti vezető jelenlétében és iránymutatásával.
A kísérlet több célú volt, így különböző domborzaton teszteltük a – hagyományos – hidraulikus, valamint az egyedi fejlesztésű mechanikus szórórendszert. Már a hagyományos permetező keretnél is érzékelhetők voltak az előnyök (kevesebb víz/vegyszer felhasználás, nincs megközelíthetetlen terület), de a várakozásoknak való teljes megfelelést a mechanikus cseppképző rendszer hozta, ahol tökéletes borítottságot állapítottunk meg színen és fonákon egyaránt, amire pedig István sem számított, az alsó leveleket is érték a cseppek.

Előnyei a használatban

Költségcsökkentés

Költségcsökkentés

Hatékonyság növelés

Hatékonyság növelés

Munkaerőhiány kiküszöbölése

Munkaerőhiány kiküszöbölése

Profit és termésátlag növekedés

Profit és termésátlag növekedés

Permetezés

Régen és Most

Akik már használják

Használható drónjaink

 • H520

  A YUNEEC H520 hat rotoros hexacopter az ipar számos területén használható. Széleskörű fehasználhatóságát modularitása adja. Különböző payload-okkal különösen jól alkalmazható ellenőrzési, rendészeti, biztonságtechnikai, építési, földmérési vagy térképészeti területen, beleértve a filmes képalkotást. Felhúzható leszállótalpakkal rendelkezik, így bármely területen 360 fokos szögben képes a képalkotásra.

 • Altura Zenith

  A világ legsokoldalúbb ipari drónja. A gyártó elvárásait messzemenően túlszárnyalta az Altura, amikor szünet nélkül 720 órán keresztül dolgoztak a rotorjai hiba nélkül. Bármilyen payload applikálható az egyedi Altura Cardan tehercsatlakozáshoz.

 • Hercules 20

  A Hercules 20 a legnagyobb teherbírású európai uniós engedéllyel rendelkező ipari drón, mely képes 20 kg hasznos teherrel akár 15 percet is a levegőben tölteni. Azt, hogy mire használjuk ezt a kivételes teherbírást már csak rajtunk múlik, hiszen egyedileg fejleszthető payloadok széles tárháza áll rendelkezésre.

 • Typhoon H3

  Typhoon H3 drón ION L1 Pro kamerával a Leica fotóminőséget az égbe emelte. A H3 kifejezetten azoknak a fotográfusoknak és videográfusoknak készült, akik szeretnék új nézőpontból látni a világot. A kiváló minőségű anyaghasználat, a változatos repülési funkciók, az 1 hüvelykes CMOS szenzor olyan rendszert alkot, mellyel minden fotós kiélheti a kreatív vágyait.

 • Typhoon H Plus 1” kamerával

  A YUNEEC Typhoon H Plus első osztályú képminőséget, kiemelkedő megbízhatóságot és olyan automata repülési módokat kínál, mely minden fotós álma. 1 hüvelykes, 4K kamerával, PX4 alapú repülésvezérlővel, különböző repülési módokkal – beleértve a „Follow Me”, „POI” (Point of Interest), „CCC” (Curve Cable Cam) – rendelkezik.

 

Miért válasszon minket?

Európai engedélyek

Szakértői szerviz és oktatás

Biztonságos rendszer

Egyedi hardver és szoftver

Érdekli?

Önnél is hasznos lehet egy drón bevetése?
Kérjen részletesebb tájékoztatást kollégáinktól, vagy látogasson el bemutatótermünkbe!

Érdeklődés küldése »
<