Taranis

A vezető precíziós mezőgazdasági intelligenciaplatform.

Nyerjen egészen új szintű betekintést növénykultúrái állapotába!

abz_drone_iksz-300x300-1-1024x1024-1.png

Nagy felbontású képek

abz_drone_iksz-300x300-1-1024x1024-1.png

Forradalmi mesterséges intelligencia

abz_drone_iksz-300x300-1-1024x1024-1.png

Gépi tanulás

Agronómiai szakértelem + csúcstechnológia = Taranis

tanaris_laptop_fejlec

A Taranis egy európai viszonylatban is új platform, amely egyben tud kezelni olyan megoldásokat, amelyek más hasonló szoftvernél nem vagy nem ilyen formában állnak rendelkezésre. Ez a felület lehetővé teszi a növények fejlődésének folyamatos nyomon követését, ezáltal a problémák gyors felismerését, kezelését.

A Taranist kifejezetten a nagyobb – több száz vagy ezer hektáros – gazdaságok számára ajánljuk, amelyeknél a kultúrák folyamatos nyomon követése a hatalmas terület miatt nehezen megvalósítható. A drónos felvételek segítségével gyakorlatilag sebészi precizitással állapítható meg bármely gyom, gombafertőzés, rovarkártétel vagy az állományt érintő hiánybetegség területi eloszlása, valamint súlyosságának mértéke.

A műholdról egyenesen az Ön telefonjára!

A műholdas intelligenciaplatformot használva külön legyűjthetőek azok a területek, ahol valamilyen anomália jelentkezik. Ezek célzott lerepülését követően a problémák legnagyobb része a szoftver segítségével beazonosítható, így elkészülhet a kezelési javaslat. A drónos felvételek minősége olyan kiváló, hogy a mobil eszközön is szinte ugyanazt láthatjuk, mintha kint lennénk az adott táblában és leguggonánk a növények tövébe.

Az alkalmazás hasznos eszköz lehet olyan esetekben is, amikor például valamilyen veszélyes vagy karanténgyomnövényt (így csattanó maszlagot vagy parlagfüvet) keresünk az állományban. A gazdákkal termeltetési szerződéses kapcsolatban álló cég ilyenkor tudja azt ellenőrizni, hogy a szerződött partnerek betartják-e az előírásokat és elvégzik-e a megfelelő gyomirtást. Az ilyen különleges problémák felismerésén túl a Taranis a tápanyaghiány és a bokrosodás detektálásától a kukorica és napraforgó kelést követő tőszámlálásáig számos mezőgazdasági folyamatban kiváló segítséget nyújt.

Drónos felvételek és mesterséges intelligencia kéz a kézben

A nagy felbontású drónos felvételek elég részletgazdagok ahhoz, hogy azokból a mesterséges intelligencián alapuló elemzés képes a legtöbb fertőzést vagy betegséget felismerni és beazonosítani. Ez a funkció lényegesen felgyorsítja a kezelés megkezdését; emellett rendkívül hasznos olyan esetekben is, amikor a terepi viszonyok miatt nincs lehetőség a mintavételezésre.

Felhasználási
terület

abz_pikto_dronos_szolgaltatasok-11 1

Mezőgazdaság

Kapcsolódó termékek

  • DJI Matrice 300 RTK

    Tovább
  • DJI Zenmuse H20/H20T

    Tovább

Kapcsolat

+36 70 938 5484

office@abzdrone.com

2000 Szentendre, Kalászi út 3.

Írjon nekünk!